info@kimiyatrading.com

☎️+982191311234 ☎️+987191311234

مخالفت تنظیم بازار نهاده به جهاد کشاورزی
    
تعداد بازدید: 2457
    
زبان : فارسی
         
دسته بندی : عمومی
    
تاریخ درج خبر : 1399/8/17

مخالفت رئیس جمهور با واگذاری تنظیم بازار نهاده های دامی به وزارت جهاد کشاورزی

در حالی وزرای صمت و جهاد کشاورزی بر سر واگذاری اختیارات تنظیم بازار از وزارت صمت به جهاد کشاورزی توافق کرده‌اند که رئیس‌جمهور در پی نوشتی که از سوی محمود واعظی، رئیس دفتر خود ابلاغ کرده، به وزرا تذکر داده که حق لغو مصوبات دولت را نداشته‌اند.
مردادماه سال 98 بود که سران قوا در مصوبه‌ای بخشی از اختیارات وزارت جهاد کشاورزی در حوزه تنظیم بازار را به مدت دو سال به وزارت صنعت، معدن و تجارت واگذار کردند. ابتدا تصمیم بر این بود که شرکتهای پشتیبانی امور دام و بازرگانی دولتی ایران که در ابتدای دولت یازدهم و همزمان با اجرای قانون انتزاع، بخشی از وظایف تنظیم بازار از وزارت صمت به وزارت جهاد کشاورزی منتقل شده بود، مجددا به وزارت صمت برگردد.
اما در گام‌های بعدی و بعد از توافقاتی که میان دو وزیر با نقش آفرینی قائم‌مقام وزیر صمت در امور بازرگانی صورت گرفت، مقرر شد تا تنها شرکت بازرگانی دولتی ایران که وظایف مرتبط با خرید و ذخیره‌سازی غلات را به عهده داشت، به وزارت صمت بپیوندد و مجموعه شرکت پشتیبانی امور دام در اختیار وزارت جهاد کشاورزی باقی بماند.
این مصوبه در حالی هنوز برای اجرا مهلت قانونی دارد که وزرای صمت و جهاد کشاورزی اخیراً در توافق نامه ای که امضا کرده و نسخه ای از آن را در اختیار معاون اول رئیس جمهور قرار داده اند، قصد داشتند تا وظایف تنظیم بازار محصولات کشاورزی را از وزارت صمت به وزارت جهاد کشاورزی منتقل کنند.
بر همین اساس، در استعلامی که اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور از حسن روحانی داشته، رئیس جمهور اینگونه در پی نوشت آورده است که «این توافق بر خلاف مصوبات است و دو وزیر نمی‌توانند نسبت به مصوبات شورای عالی هماهنگی یا ستاد اقتصادی دولت تصمیم‌گیری کنند. موضوع در ستاد اقتصادی دولت مطرح شود.»
این اقدام رئیس جمهور در حالی است که برخی کارشناسان معتقدند، وزارت جهاد کشاورزی که این روزها با عملکرد ضعیف سامانه بازارگاه، مشکلاتی را برای تولیدکنندگان دام و طیور و بازار نهاده های دامی ایجاد کرده است، از پس تنظیم بازار یک بخش کوچک از محصولات کشاورزی به خوبی برنیامده و کارنامه درخشانی را به جای نگذاشته است.
به عقیده این کارشناسان، برخی بدنه اجرایی وزارت جهاد کشاورزی عمدتا افرادی آکادمیک بوده و سابقه کار اجرایی آن هم در سطح گسترده تنظیم بازار متنوع کشور را ندارند و بنابراین با توجه به سامانه بازارگاه و عدم موفقیت آن، نمی توان خیلی امیدوار بود که بتوانند امور گسترده تنظیم بازار محصولات کشاورزی را به سامان برسانند.
البته رئیس جمهور به این نکته هم اشاره کرده که موضوع باید در جلسه دولت مطرح و به رای گذاشته شود، بنابراین هنوز هم باب سپردن این بخش از مسئولیت ها به وزارت جهاد کشاورزی به طور کامل بسته نشده، اما انتظار می رود این کار به شکلی مطرح و ومورد بررسی و تائید قرار گیرد که بتوان امیدوار بود مردم و بازار کشور دچار مشکل نشوند.
دان و جوجه ایران به نقل از تسنیم،به خصوص اینکه ورود وزارت جهاد کشاورزی صرفا به تنظیم بازار نهاده های دامی تاکنون نابسامانی هایی را در بازار این اقلام رقم زده و هم اکنون قیمت یک قلم کالا که به شکل مصوب 2700 تومان بوده اکنون در بازار آزاد به 15500 تومان رسیده است.

🅾️🐓سامانه بازارگاه جاده یک طرفه است!🅾️🐓

رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی گفت: اگر صد در صد بازار نهاده های دامی با نرخ مصوب در اختیار مرغدار قرار گیرد، بازار سیاه مرغ از بین می رود.
حبیب اسداله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی از ثبات قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون قیمت هر کیلو مرغ زنده ۱۷ هزار و ۲۰۰ تا ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی ها ۲۵ هزار تومان است.
وی افزود: اگر نهاده های دامی به طور کامل با نرخ مصوب تامین و در اختیار مرغداران قرار گیرد، بازار سیاه مرغ از بین می رود.
اسداله نژاد نرخ مصوب هر کیلو مرغ زنده را ۱۳ هزار و ۱۰۰ تومان و مرغ گرم ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان اعلام کرد‌ و گفت: اگر صد در صد نهاده های دامی با نرخ مصوب در اختیار مرغدار قرار گیرد، امکان عرضه با چنین نرخی در بازار وجود دارد.
این مقام مسئول تاخیر در تامین و بارگیری نهاده های دامی را یکی از مشکلات پیش روی مرغداران دانست و گفت: سامانه بازارگاه جاده یک طرفه است چرا که کسی پاسخگوی مشکلات احتمالی مرغداران نیست.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با تاکید بر این مسئله که در سامانه بازارگاه بازنگری باید صورت گیرد، بیان کرد: اگر نهاده با قید فوریت در اختیار مرغدار قرار گیرد، با گذر از بحران فعلی رضایت تولیدکننده، مصرف کننده و دولت را خواهیم داشت.
اسداله نژاد قیمت تمام شده هر کیلو مرغ زنده را ۱۸ هزار تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به تامین ۵۰ درصد نهاده دامی با نرخ مصوب و تامین بخش اعظم از بازار آزاد، قیمت تمام شده تولید به شدت بالاست.
وی درباره تاثیر واگذاری وظایف تنظیم بازار مرغ به وزارت جهاد کشاورزی گفت: اگر قرار باشد وزارت جهاد در تعیین قیمت کالاها و خدمات نقش محوری نداشته باشد، اتفاق خاصی در بازار رخ نمی دهد.
اسداله نژاد ادامه داد: اگر دولت به تعهدات خود در ارتباط با توزیع نهاده عمل نکند و بدون‌ نظرخواهی از وزارت جهاد و تشکل ها مصوبه ای را ابلاغ کند، بدیهی است که هیچ منطقی این امر را نمی پذیرد.
این مقام‌مسئول از کمبود عرضه مرغ خبر داد و گفت: بنابر پیش بینی های قبلی، عرضه مرغ به سبب نبود میل و رغبت مرغداران به جوجه ریزی کاهش یافته است که اگر تدابیر جدی برای بازار نهاده های دامی‌اندیشیده نشود، قیمت مرغ دچار بحران می شود.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه بازار نهاده های دامی تغییر محسوسی نداشته است، بیان کرد: با وجود ساماندهی سامانه بازارگاه نهاده های دامی، انتظار می رود که ۱۰۰ درصد ذرت و سویا با نرخ مصوب در اختیار مرغداران قرار گیرد، احتمال کاهش قیمت مرغ وجود دارد.
اسداله نژاد ادامه داد: با وجود افزایش قیمت تولید دان آماده، مرغداران همچنان منتظر قیمت مصوب جدید مرغ هستند که امیدواریم با تعیین قیمت جدید و تخصیص سهمیه نهاده به واحدهای تولیدی، روند بازار بتدریج بهتر شود.
به گفته این مقام مسئول، پیش بینی ها تا حدودی محقق شده به طوریکه کمبود تولید زمینه را برای افزایش قیمت در بازار ایجاد کرده است و با استمرار روند فعلی شرایط حاد تر خواهد شد چرا که تولیدکننده رغبتی به جوجه ریزی ندارد.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی ادامه داد: اتخاذ سیاست گذاری نادرست مسئولان منجر به ایجاد بحران در بازار مرغ خواهد شد.
وی نسبت به بی توجهی مسئولان نسبت به آینده تولید گفت: بی توجهی مسئولان امر به بخش تولید، تبعاتی همچون بحران شدید مرغ را در بر دارد که دولت باید پاسخگو باشد چرا که سهل انگاری دولت این چالش را ایجاد کرده است.
وی نرخ کنونی هر کیلو ذرت ۳ هزار و ۵۰۰ تومان و کنجاله سویا بالای ۱۴ هزار تومان اعلام کرد.
وی درباره آینده تولید مرغ گفت: اگر دولت نهاده های دامی مرغداران را تامین نکند، با بحران و چالش در تولید و قیمت مرغ در بازار روبرو خواهیم شد.
دان و جوجه ایران به نقل از باشگاه خبرنگاران،این مقام مسئول در پایان درباره آینده بازار مرغ تصریح کرد: دولت با اتخاذ برخی تدابیر باید مرغداران را به سمت جوجه ریزی سوق دهد، در غیر این صورت با چالش کمبود مرغ در سطح کشور روبرو خواهیم شد.

 

از   0   رای
0

  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به شرکت کیمیا زرین است

طراحی سایت سئو مرکز طراحی وب زئوس